Arjen kestävät palvelut asemanseuduille

Haluatko mukaan?

Metro_Liiteri

CoReorient Oy on hakemassa Uudenmaan liiton AIKO-kokeiluhanketta Helsingistä Seinäjoelle ulottuvan Suomen kasvukäytävän asemanseutujen kehittämiseksi vuoden 2018 aikana. Etsimme nyt kaupunkeja ja yrityksiä, jotka haluaisivat hyödyntää kokeiltavia uusia ratkaisuita tuotteidensa tai palveluidensa tarjoamiseksi asemanseutujen asukkaille ja liikkujille.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa avoin palvelualusta, jonka avulla monien eri toimijoiden ratkaisuita ja palveluita voi tarjota asemanseuduilla helposti ja tehokkaasti. Samalla voidaan edistää nykyistä kestävämpien arjen palveluiden käyttöönottoa ja kannustaa kestävämpien valintojen tekemiseen liikkumisessa, asumisessa ja kuluttamisessa.

Kokeilu toteutetaan korkeintaan muutamalla sellaisella paikkakunnalla, jossa kaupunki tai paikalliset yritykset tai yhteisöt osallistuvat palvelualustan hyödyntämiseen. Hankkeen tarkempi paikkakuntakohtainen sisältö muokataan vastaamaan yhteistyökumppaneiden tavoitteita. AIKO-hankehakemus pyritään käsittelemään Uudenmaan liitossa jouluun mennessä, joten mukaan kannattaa ilmoittautua nopeasti!

Monipuolisia palveluita

Kokeiluissa asemalle tai sen läheisyyteen asennetaan ympärivuorokautisesti käytettävissä oleva älytila ja mobiilipalvelu, joiden avulla voi helposti lainata arjen töissä ja puuhissa tarvittavia laitteita, kulkuvälineitä ja muita tavaroita. Ratkaisussa käytettävää avointa palvelualustaa voi käyttää myös räätälöitynä paikallisten yritysten tuotteiden ja palveluiden myynti- ja jakelukanavana (esim. lähiruoka, käsityötuotteet tai kuljetuspalvelut). Ratkaisu mahdollistaa tavaroiden helpon kierrätyksen tai lainaamisen naapuruston kesken, ja siihen voidaan yhdistää kaupan toimituksia SmartPostin avulla tai järjestämällä naapuriapua kotiin asti (esim. kuljetusapua tai tukea uusien laitteiden käytössä). Myös paikalliset yhdistykset ja järjestöt ovat tervetulleita kokeilemaan uusia tapoja osallistaa ihmisiä tilaisuuksiinsa tai vaikkapa satunnaisiin vapaaehtoistyökeikkoihin. Ratkaisu nimittäin tarjoaa tavan tehdä ja tiedottaa paikallisista asioista ja hallita varauksia, ilmoittautumisia tai palautetta vahvasti tunnistetuilta käyttäjiltä niin kännykällä, tietokoneella kuin myös älytilan suuren interaktiivisen näytön avulla.

Hankkeeseen osallistuu myös johtavia kansallisia tutkimusorganisaatioita, jotka tulevat tutkimaan ratkaisuiden ja palveluiden toimivuutta ja vaikutuksia valikoiduilla paikkakunnilla.

Ota yhteyttä

Sam Serenius
sam.serenius ( @ ) coreorient.com
+358 44 2426 448